orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie richt zich op revalidatie na een operatie aan botten, gewrichten en/of spieren van het bewegingsapparaat. Orthopedische revalidatie kan ook plaatsvinden zonder operatie. Denk hierbij aan klachten na een ongeval of trauma, botbreuken, of andere gewrichtsklachten.

Behandeling

Na een operatie of trauma is het belangrijk zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie om de beweeglijkheid en de kracht te herstellen. Orthopedische revalidatie richt zich vooral op het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit, stabiliteit en spierkracht en het verbeteren van de belastbaarheid, de coördinatie en het uithoudingsvermogen.

De behandeling kan bestaan uit individuele behandelingen en/of (groeps) training. Wanneer het (nog) niet mogelijk is om naar de praktijk te komen kan de behandeling ook bij u thuis plaatsvinden.

Voor training gericht op sporthervatting bij orthopedische klachten bestaat er de mogelijkheid om te training op het sportveld buiten (zomer) of in een sportzaal (winter). U behandelend fysiotherapeut zal samen met u beoordelen of dit voor u van toepassing zou kunnen zijn gedurende de revalidatie.