Afbeelding2

Onconet

De stichting Onconet is een landelijk netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de begeleiding bij behoud of verbetering van fitheid rondom de medische behandeling voor kanker. Onconet streeft naar realisatie van toegankelijke en kwalitatief goede fysiotherapeutische begeleiding, waarbij patiënten in heel Nederland een deskundige fysiotherapeut in de eigen woonomgeving kunnen vinden. Vanaf 2013 zijn ruim 600 fysiotherapeuten geregistreerd.

Fysiotherapeuten van Onconet zijn opgeleid om training te geven aan mensen tijdens of na de medische behandeling tegen kanker. Zij zijn op de hoogte wat kanker(behandelingen) met het lichaam en de conditie doen en met welke beperkingen mensen te maken kunnen krijgen. Daardoor kunnen zij goed inschatten wanneer het verstandig is om een tandje bij te zetten, of juist gas terug te nemen. Ook kunnen zij adviseren of er misschien meer nodig is dan alleen werken aan fitheid, en indien nodig verwijzen naar een fysiotherapeut met specifieke aanvullende deskundigheid of een diëtist.

Voor registratie in Onconet nemen fysiotherapeuten minimaal 2x per 3 jaar deel aan de jaarlijkse bijscholing Onconet. Hierin worden de nieuwste onderzoeken en evidentie besproken. Ze ronden de bijbehorende toets voldoende af. Deze voorwaarde wordt jaarlijks getoetst, waarbij steeds gekeken wordt of fysiotherapeuten de afgelopen 3 jaar aan de voorwaarden hebben voldaan.

Namens de Boombosch is Maya Mickers geregistreerd in Onconet.

Bij klikken op Onconet graag deze link: https://www.onconet.nu/voor-patienten/

Uw specialist

Algemeen Fysiotherapeut
Master Oncologiefysiotherapeut
Oedeemtherapeut Handtherapeut

Bekijk mijn profiel