oncologie revalidatie

Oncologie fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie is een specialisatie gericht op het behandelen van mensen met of na kanker in alle fasen van de ziekte.

Na de diagnose kanker volgt vaak een uitgebreid behandeltraject. Mensen kunnen tijdens en na de behandeling te maken krijgen met diverse klachten: vermoeidheid, pijn, verminderde kracht en conditie, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, stug en pijnlijk littekenweefsel, neuropathie of een verminderde kwaliteit van leven.

Als gevolg van operatie en chemotherapie kunnen er veranderingen in de huid en het onderhuids bindweefsel ontstaan door littekens of bestraling (stralingsfibrose). Ook de behandeling hiervan, valt binnen oncologie fysiotherapie.

De behandeling

Tijdens een intake zal er door middel van een gesprek en een lichamelijk onderzoek samen met u in kaart worden gebracht welke problemen u ervaart waar u verandering in zou willen brengen. Afhankelijk van de hulpvraag wordt een behandelplan opgesteld.

Dit behandelplan kan bestaan uit:

  • Individuele fysiotherapeutische behandeling
  • Oefentherapie, individueel of in een kleine groep
  • Mensen die te horen krijgen dat genezing niet meer mogelijk is, worden begeleid en behandeld om zo lang mogelijk een actief leven te leiden met zo goed mogelijke kwaliteit van leven.

Voor oncologie fysiotherapie heeft u een verwijzing van uw behandelend arts of huisarts nodig.

Uw specialist

Algemeen Fysiotherapeut
Master Oncologiefysiotherapeut
Oedeemtherapeut Handtherapeut

Bekijk mijn profiel