handtherapie

Handfysiotherapie

Handtherapie is een specialisatie die zich richt op de revalidatie en begeleiding van mensen met een probleem aan de hand en/of de arm.

Aandoeningen in de handregio kunnen al snel een belemmering opleveren in het dagelijks leven.

Een deel van de spieren van de hand hebben hun oorsprong in de onderarm en de zenuwen die de hand besturen lopen door de gehele arm. Daarom houdt een handtherapeut zich niet alleen met de hand bezig, maar hoort de gehele arm tot het werkgebied van een handtherapeut.

De behandeling

De behandeling van de handtherapeut hangt af van de soort klacht waarmee u komt. Na een onderzoek/screening van uw klacht zal samen met de therapeut de behandeling besproken worden. Tijdens de behandeling kunnen de volgende zaken aan de orde komen: wondverzorging; littekenbehandeling; verbeteren van de beweeglijkheid; oefeningen voor kracht en coördinatie; het aanmeten van (rust)spalken; advies met betrekking tot het inzetten van de hand/pols tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

De spalken worden in de meeste gevallen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarom brengen wij de materiaalkosten voor deze spalk in rekening.

Uw specialist

Algemeen Fysiotherapeut
Handtherapeut

Bekijk mijn profiel

Algemeen Fysiotherapeut
Master Oncologiefysiotherapeut
Oedeemtherapeut Handtherapeut

Bekijk mijn profiel

Algemeen Fysiotherapeut
Handtherapeut

Bekijk mijn profiel