Stel een vraag

Knierevalidatie

Deze specialisatie wordt uitgevoerd door: Rob Arentsen en Sylvia Slijkhuis - Beekhuis

 

Bij de knierevalidatie worden patiënten met klachten aan het kniegewricht met behulp van oefentherapie en andere specialistische begeleiding op het gewenste niveau getraind. Rekening houdend met de specifieke belastingeigenschappen en hulpvraag van de patiënt kan er gericht en functioneel getraind worden om de knie in het algemeen dagelijks functioneren en in de sport-, werk- en/of ontspanningssituaties zo optimaal mogelijk te kunnen belasten.

 

Er kan individueel getraind worden of in groepsverband. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende fitness apparatuur en worden gerichte oefenvormen uitgeoefend passend bij het behalen van de hulpvraag.
Er wordt voor knierevalidatie gekozen na zowel acute- als overbelasting letsels of na een operatie aan de knie. Meniscus letsel en kruisbandrevalidatie wordt volgens protocol van uit het ziekenhuis waar de patiënt is geopereerd uitgevoerd. Hierbij wordt regelmatig overleg gepleegd met de opererend arts of begeleidend fysiotherapeut uit het ziekenhuis.
Ook problemen met betrekking tot slijtage of andere kraakbeenproblematiek behoren tot de behandelmogelijkheden.
De knierevalidatie wordt door sportfysiotherapeuten uitgevoerd, mede met de expertise en een uitgebreide oefenruimte en apparatuur wordt er bijgedragen aan een optimale revalidatie van de knie.


FYSIOTHERAPEUTISCH CENTRUM "DE BOOMBOSCH"

BEZOEK- EN CORRESPONDENTIEADRES

Raccordement 8b (naast station Twello)                  irq4

7391 BT Twello

 
Telefoon: 0571-275871
(Dit geldt voor alle vestigingen)


Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.