Stel een vraag

Hydrotherapie

Fysiotherapie in het water waarbij gebruik wordt gemaakt van het warme bad in Zwembad De Schaeck ( temperatuur ca. 32/33 graden ) ! Fysiotherapeuten van De Boombosch trainen met patienten in kleine groepen in het water. Soms betreft het homogene groepen met bv. orthopaedische aandoeningen, en soms trainen patienten met uiteenlopende klachten in een groep die individueel oefeningen aangereikt krijgen door de therapeut.

Wat is het kenmerkende en bijzondere aan water ?

Door de opwaartse druk van het water weegt het lichaam veel minder en dat heeft tot gevolg dat de gewrichten en spieren in het water veel minder worden belast. De oefeningen gaan daardoor makkelijker dan op het droge. Een ander voordeel van de hydrotherapie is dat patienten na operaties ( mits er sprake is van voldoende wondherstel ) in een vroeg stadium kunnen beginnen met trainen waardoor de conditie en kracht makkelijker behouden blijven. Verder heeft het warme water een ontspannend effekt op het lichaam , dit werkt gunstig bij spier- en gewrichtsklachten.

Voor wie is Hydrotherapie geschikt?

– laag belastbare mensen, herstel na ziekte
– mensen met een neurologische aandoening ( bv. MS, spasticiteit/pareses, CVA etc.)
– na een orthopaedische ingreep/operatie ( bv. heup/knieprothese, rugoperatie, kruisbandplastiek/meniscusoperatie van de knie etc. )
– chronische ziektebeelden zoals arthrose en reuma, spierziekte ( bv. PMR ), etc.
– voor gehandicapten

Hoe komt u hiervoor in aanmerking?

In overleg met uw fysiotherapeut wordt er gekeken of de hydrotherapie voor u van aanvullende waarde binnen uw herstel kan zijn.

Op de vrijdagen is het van 08.30 -09.30 uur mogelijk voor bezoekers van zwembad De Schaeck om op afspraak hier de fysiotherapeut te bezoeken. 

 

Foto's oefeningen in de Schaeck - Twello


 

Reumazwemmen

Samen met de reumapatiëntenvereniging Deventer en zwembad "De Schaeck" in Twello kunnen mensen met Reuma of Artrose zwemmen en bewegen in extra warm water, ook de vloer van het bad is hierbij in hoogte verstelbaar.

Fysiotherapeuten Anita Wesselink en Marielle Blokvoort van "De Boombosch" begeleiden de mensen in het zwembad.

Hierbij kan iedereen op zijn of haar eigen wijze aan het programma deelnemen.

Iedere dinsdagmiddag of vrijdagochtend krijgen de deelnemers één uur begeleiding in het doelgroepenbad van zwembad "De Schaeck", waarbij men naast het groepsprogramma, ook een deel van de tijd het eigen programma kan uitvoeren.

Alle deelnemers zijn lid van de reumavereniging Deventer en kunnen daardoor in aanmerking komen voor vergoeding van een deel van de kosten door hun zorgverzekeraar.

Mede door een grote financiële bijdrage van het Reumafonds is het project mogelijk geworden en hoeven de deelnemers, buiten hun lichamelijke inspanning, maar een kleine financiële bijdrage te leveren.

Het wordt steeds duidelijker dat bewegen, in welke vorm dan ook, heel erg goed is voor mensen met reuma of artrose.

Mensen die nog geen lid zijn van de vereniging kunnen telefonisch informatie vragen bij de secretaris van de vereniging Ben Hagen of per email. Tel.secr. 0570 592913 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

FYSIOTHERAPEUTISCH CENTRUM "DE BOOMBOSCH"

BEZOEK- EN CORRESPONDENTIEADRES

Raccordement 8b (naast station Twello)                  irq4

7391 BT Twello

 
Telefoon: 0571-275871
(Dit geldt voor alle vestigingen)


Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.